Over ons

Als beginnende aios vonden wij de hoeveelheid richtlijnen, LESA’s, lijst aan kleine kwalen, et cetera nogal indrukwekkend. Onze to-dolijst aan leerstof werd immens en de avonden werden goed gevuld. Nauwelijks tijd voor een leuke verdieping achter de standaarden. Daarentegen konden we dagelijks flink wat tijd in de auto doorbrengen, stapvoets rijdend op weg naar huis. Als je die twee dingen toch eens kon combineren… En zo kwam het idee voor podcasts voor huisartsen. Audiofragmenten over wat dan ook. Niet alleen voor de beginnende aios, maar voor huisartsen van alle niveau’s en op allerlei verschillende expert-gebieden. Denk aan het introduceren van de nieuwe NHG-richtlijn, de wetenschappelijke benadering van het loopoor, wat te doen met de lastige klacht ‘hoesten’ of een kaderarts GGZ aan het woord over de praktische invulling van je eerste paar GGZ consulten met een patient. Je kan en moet als huisarts zoveel, daarom is het zo leuk om tips en tricks van de experts te krijgen.

Mocht het idee bij huisartsen (io) gewaardeerd worden, dan gaat het NHG overdenken of en hoe zij kunnen bijdragen.

Ons doel: Veel verschillende podcasts, over allerlei interessante onderwerpen, voor ieder wat wils.

Het maken van podcasts is leuk, maar de onderwerpen en experts binnen de huisartsgeneeskunde zijn talrijker dan onze individuele beschikbare interview-tijd. Daarom zijn interviewers uit alle hoeken van het land welkom!

Aan jullie de vraag:
Ben je expert?
Of zou je experts kunnen interviewen?
Of ben je de luisteraar met ideeën of tips?
Dan zien we graag je reactie tegemoet!

Ondertussen zijn wij bezig het arsenaal uit te breiden. Meld je aan bij de rss-feed, dan word je automatisch op de hoogte gehouden bij nieuwe podcasts!

Linn Dobrowolski, Tessa Dijksman, Chantal Snijders en Femke Veldman