“Meer weten helpt” Juist voor patiënten! Huisarts Podcast voor Patiënten

Waarom Huisarts Podcast voor Patienten? De voordelen op een rijtje; 1. De patiënt komt goed op de hoogte, in alle rust en in zijn eigen tijd. 2. Een goede uitgebreide uitleg: De expert verheldert het probleem met zijn geperfectionaliseerde uitleg met voorbeelden en valkuilen en hij/zij  geeft tips over wat wel en niet te doen. 3. De podcast kan meermaals geluisterd worden wat helpt in het onthouden. 4. Partner/kinderen/vrienden kunnen de podcast ook luisteren zodat iedereen dezelfde “taal” spreekt. 5. Je uitleg tijdens het spreekuur kan korter, want de volledige uitleg wordt gegeven in de podcast. Samenvattend: minder stress voor de dokter en rustig luisteren voor de mensen thuis. Een nadeel van de podcast kan zijn: One size fits all geldt hierbij niet altijd. Aan jullie als zorgverleners de schone taak om de individuele patiënt zorg op maat te geven als deze podcast niet past..

Kanaal: Huisarts Podcast voor Patiënten

Reeds verschenen: Slaapproblemen, knieartrose, chronische pijn (verslaving opiaten en wat dan wel te doen bij chronische pijn), PDS, Obesitas, Vapen (podcast voor ouders en jongere) en Angst (wat is het en wat kan je er aan doen?)

Mail bij vragen of feedback! huisartspodcast@gmail.com

2 documenten zijn beschikbaar om het spreekuur nog gemakkelijker te maken (voorlopig update bij elke gepubliceerde podcast):

De wachtkamerschermafbeelding

Printvriendelijke flyer om mee te geven aan patiënt, 9 per pagina ofzo:)

Start typing and press Enter to search